Karakter Enneagram by sx is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License

Karakter Enneagram

9. Szent - A düh gyökérpont

Magas oktávon a szent béke teremtő.

Alacsony oktávon nagyon erős a döntésképtelenség.

Mottója: "Csak egyszerre lehetünk vesztesek, s győztesek."


Jellemzése: Általában szeretik a lassú és laza stílusú dolgokat, mint például a blues zene. Gyakran nem tudják eldönteni mit tegyenek és ezt magyarázza az hogy az alkalmazkodó és lázadó oldal között állnak. Azonban az enneagram csúcsáról jó a belátás minden másik karakterre, így a kilencesek jók szoktak lenni mások megértésében.

Esszenciája a tiszta tudatosság.

Próbálja elkerülni a konfliktust.

Dogmája a nyugalom.

Fő nehézsége a cselekvés. Nem tudja eldönteni, hogy lázadjon vagy ne - ez pedig még több dühhöz vezet. Nem véletlen van az ennegram ábra tetején a lázadó és nem lázadó karakterfixációk között.

Fő tulajdonsága kényelmesnek lenni.

Fő csapdája keresőnek lenni.

Fő védekezési stratégiája az önkábítás.

Szenvedélye a lassú lazulás.

Beszédstílusa a hosszú történetek (más néven saga).


Létfenntartó altípus elsődleges tulajdonsága az étvágy. Düh pontos, a testében él és ezt az evés szeretetével fejezi ki.

Szociális altípusnál a legjobban megfigyelhető a részvétel.

Szexuális altípusra jellemző az egybeolvadás.


Filmes példák

Gérard Depardieu az Asterix & Obelix-ben, Obelix-ként megmutatja a kilences elfolytött dühét és nagy élvezettel adja ki azt a katonákkal folytatott harcban.


Képek

Prakash Vörös Ákos, 9-es karakterű Prakash Vörös Ákos, 9-es karakterű BB King, 9-es karakterű Gerard Depardieu, 9-es karakterű Gerard Depardieu, 9-es karakterű
Content disclaimer
: All images are copyright to their original owners and no copyright infringement is intended. Images are here for educational purposes only.