Enneagram by sx is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License

Karakter Enneagram

Az oldalról

A "Karakter Enneagram" PrAkash Ákos tanításai és további kutatások során összegyűjtött anyagok alapján készült. A források kommentek formájában és lehetőség szerint jelölve vannak.

Elérhetőségek
Email: enneagramkkctuta.io
Twitter: Az Enneagram Twitter
Facebook: Valódi Enneagram


Honnan ered az enneagram?

Az egyik legősibb jelképről van szó, melyet már a Szúfik előtt Pitagorasz is használt, kutatott.

Gurdjieff szerint: "Minden tudás befoglalható az enneagramba és segítségével minden értelmezhető."

A gyökérpontokkal kapcsolatban hamar eljuthatunk még Nikola Tesla-hoz is, aki a következőt mondta: "Ha csak a 3,6 és 9 nagyszerűségét ismernéd, már meg is lenne a kulcs az univerzumhoz."

Nem utolsó sorban a hármasság és hetesség törvényét is magában foglalja (angolul "law of three" és "law of seven").


Bizonyítékok

Az enneagram működésére a legjobb bizonyíték, ha megfigyeljük és megértjük működését. A mindennapi élet erre tökéletes, több nem is kell. Ahogy PrAkash mondta, "Aki hiszi, járjon utána!". És aki nem, annak meg nem ártana.


Tévhitek

Az enneagram leggyakoribb félreértelmezése, amely személyiség típusokként mutatja be a kilenc pontot, csupán az utóbbi idők marketingeseinek értelmetlen szüleménye annak érdekében, hogy növeljék a bevételüket. Jobban utána kellett volna járniuk, de akkor kevésbé lett volna eladható. Elképesztő mennyi pénzt költenek sokan csak azért, hogy még több téves azonosulásuk legyen és ne érezzék jól magukat!

Egy másik gyakori tévhit, mi szerint a karakterekre építeni kell és nem leépíteni azokat. Azonban amíg karakterünk csapdájában élünk, addig soha nem fogunk megelégedni és soha nem ismerjük meg mi is az az esszencia vagy a "valódi én" (véletlen sem "önvaló", jajj!).